Groene Gevel Werker maakt huizen weer als nieuw

GGW hakkenDe Groene Gevel Werker maakt muren en voegen weer als nieuw en beschermt uw huis tegen vocht.

 

 

GGW Header

Eerst worden de voegen uit de gevels gehakt. Daarna komt een andere specialist om de gevel te reinigen met meel. "Dat is veel milieuvriendelijker en minder gevaarlijk voor mensen die er mee werken, dan zandstralen," aldus de Groene Gevel Werker. Als alles schoon is worden de voegen opnieuw gevuld. Tot slot wordt de hele gevel geïmpregneerd met een vochtwerendmiddel.

GGW muurmuurGGW Veeringzoom Schoon229

"Als de hele klus is geklaard, heb je in deze huizen minstens 20 jaar geen last meer van vocht," aldus de gevelwerker. Dat zullen de bewoners in de loop der jaren ondervinden. Wat je direct ziet is dat de hele rij huizen er weer als nieuw uitziet. Hetgeen bij een van de bewoners met een brede lach leidde tot de uitspraak: "We hebben nu de mooiste straat van Koog aan de Zaan."

GGW Hakken staand 440Marc Veenstra begint met het uithakken van de oude, vaak half versleten en loszittende voegen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een machine die het meeste afval direct opzuigt. Desondanks wordt het een bende voor je deur. Maar alles wordt opgeruimd en schoongemaakt voordat de Groene Gevel Werker zijn steiger verzet naar het volgende huis. Niets laat hij achter. 

Zodra het verwijderen van de voegen klaar is, komt er een bedrijf dat gespecialiseerd is in het schoonmaken van de muren. Dat gebeurt met meel. Beter voor het milieu en beter voor de mensen die ermee werken. Schrik niet van de viezigheid die deze klus met zich meebrengt. Als je het ziet denk je: 'Dat komt nooit meer goed!' Maar als de specialist is vertrokken, is alles keurig netjes opgeruimd. Zelfs het tegelpad voor de deur wordt meegenomen in de eindschoonmaak.

GGW Spuiten2

Vervolgens komt de Groene Gevel Werker weer opdraven met zijn steiger. Ditmaal heeft hij een mengmachine, emmers, voegcement en een voegspijker meegenomen. Een voor een worden de voegen zorgvuldig opnieuw gevuld. Een secuur werk. Ook hierbij valt er wel eens een korreltje zand naast... Echter ook na deze klus zie je nergens meer rommel liggen zodra Marc is vertrokken.

GGW Steiger verzetten

GGW Voegen Hoog 229GGW Voegen door steiger 229GGW Voegen detail 260GGW Handen 260

GGW SteigerbouwAls de weersomstandigheden verbeteren komt er weer een ander gespecialiseerd bedrijf om de 'nieuwe' muren te impregneren. Dat zal nog wel even duren, want het begint flink te sneeuwen. Treinen lopen daardoor vertraging op en vliegtuigen blijven noodgedwongen aan de grond. De Groene Gevel Werker gaat door. Terwijl de sneeuw gestaag blijft vallen, bouwt hij met zijn medewerkers aan de achterkant van alle huizen een enorme steiger, die helemaal wordt afgedekt. Als de steiger staat begint het weekeinde. De mannen gaan naar huis. De volgende week verwachten ze bij beter weer opnieuw aan de slag te kunnen met de beitel om aan de achterkant de gevels te vernieuwen.

GGW achter steigerGGW Afgedekte steigerGGW Bord 229GGW Auto 229